Matsmältning
Kost & Avgiftning
Mat känslighet
Växtbaserad livsstil
IBS och andra mag problem
Måltidsplanering
Recept skapare
Eliminations diet

Rebeccas bakgrund

Från det att jag var ett barn har jag alltid ifrågasatt kostens betydelse for hälsan. Jag har minnen från min mor talar om att vi människor är inte gjorda för att äta djur, vi är växtätare och dessutom fick jag höra om andra hälso tips som barn. Då började mitt intresse för kostens betydelse, men min resa till Nutritionist/Näringsfysiolog är lång. Det började under tonåren då jag fick diagnosen IBS och jag visste redan då att knapra mediciner är inte lösningen. Sedan dess har jag mixtrat med olika dieter och jag läste till mig de senaste rönen om kosten. Jag blev vegan några år senare och och efter att känna igen signalerna min kropp gav mig efter viss föda blev jag symptom fri från IBS helt på egen hand. Jag har också erfarenhet av cystisk acne, matsmältningsproblem och utmattning. Mitt mål i livet blev starkare än någonsin. Att hjälpa människor med sin hälsa. 

Innan mina studier som Nutritionist/Näringsfysiolog i Australien ville jag känna av livet på ett annat plan. Jag reste jorden runt och arbetade på olika kryssningsfartyg. Det var fantasktiskt och väldigt lärorikt. Idag har jag varit i nästan 40 länder och över 60 städer. Jag kan verkligen säga att jag har erfarenhet från olika kulturer när det gäller dess kost intag och hälsa.

En långsiktig utmaning att stärka levnadsvillkoren för att främja hälsa och förebygga sjukdomar är min framtid. Min passion har alltid varit att få människor att må bättre genom dem själva med ett naturligt förhållningssätt. Jag arbetar inte med kosttillskott eller andra onaturliga medel. Mitt antågande är naturen, att hjälpa dig med vad naturen har gett oss. Tillsammans kan vi läka inifrån och ut med hjälpmedel som är menade för oss växtätare.

Mitt liv har alltid varit i idrotts symbios med fitness och naturliga metoder när det gäller hälsan. Hälsa är nyckeln till fysiskt och psykiskt välbefinnande, vilket är anledningen till att jag är där jag är idag. 

Varma Hälsningar

Rebecca J

Mer om mig och mitt arbete finner du på www.naringsfysiolog.se