Matsmältning
Kost & Avgiftning
Mat känslighet
Växtbaserad livsstil
Måltidsplanering
Recept skapare
Eliminations diet

Rebeccas bakgrund

Från det att jag var ett barn har jag alltid ifrågasatt kostens betydelse for hälsan. Jag har minnen från min mor talar om att vi människor är inte gjorda för att äta djur, vi är växtätare och dessutom fick jag höra om andra hälso tips som barn. Då började mitt intresse för kostens betydelse, men min resa till Nutritionist/Näringsfysiolog är lång. Det började under tonåren då jag fick diagnosen IBS och jag visste redan då att knapra mediciner är inte lösningen. Sedan dess har jag mixtrat med olika dieter och jag läste till mig de senaste rönen om kosten. Jag blev vegan några år senare och och efter att känna igen signalerna min kropp gav mig efter viss föda blev jag symptom fri från IBS helt på egen hand. Jag har också erfarenhet av cystisk acne, matsmältningsproblem och utmattning. Mitt mål i livet blev starkare än någonsin. Att hjälpa människor med sin hälsa. 

Innan mina studier som Nutritionist/Näringsfysiolog i Australien ville jag känna av livet på ett annat plan. Jag reste jorden runt och arbetade på olika kryssningsfartyg. Det var fantasktiskt och väldigt lärorikt. Idag har jag varit i nästan 40 länder och över 60 städer. Jag kan verkligen säga att jag har erfarenhet från olika kulturer när det gäller dess kost intag och hälsa.

En långsiktig utmaning att stärka levnadsvillkoren för att främja hälsa och förebygga sjukdomar är min framtid. Min passion har alltid varit att få människor att må bättre genom dem själva med ett naturligt förhållningssätt. Jag arbetar inte med kosttillskott eller andra onaturliga medel. Mitt antågande är naturen, att hjälpa dig med vad naturen har gett oss. Tillsammans kan vi läka inifrån och ut med hjälpmedel som är menade för oss växtätare.

Mitt liv har alltid varit i idrotts symbios med fitness och naturliga metoder när det gäller hälsan. Hälsa är nyckeln till fysiskt och psykiskt välbefinnande, vilket är anledningen till att jag är där jag är idag. 

Varma Hälsningar

Rebecca J

Fitnesscoach
Träningsexpert
Atletisk bakgrund
Vegan Bodybuilding
Växtbaserad livsstil
Recept skapare
Sport prestanda

Calvins bakgrund

Min fysiska erfarenhet började vid en ålder av 8. Jag gled på stora knickerbockers med fickor för att hålla vad som såg ut trasig stoppning för att skydda mina knän, höfter och lår. Jag hade också ett par illaluktande axelvaddar, och en för stor hjälm. det var minnen med fotboll. Jag var också inblandad i andra sporter och som vuxen kunde jag spela vad jag tror är den bästa sporten i världen ... Rugby. Vilken känsla. 

Men nu har jag hittat andra aktiviteter för att tillfredsställa mig. År 2014 började jag tävla i bodybuilding. Mens fysik division för att vara exakt. Jag har tävlat fyra gånger med framgång. Tjänar tredje, andra och första plats i min klass. All min framgång beror på min konkurrenskraftiga bakgrund och framför allt kombinationen över tio års personlig träning erfarenhet och min nuvarande veganska livsstil.

Som en personlig tränare, hanterar jag många kunder från alla samhällsskikt, anpassar mina träningsmetoder baserade på mina klienters livsstil. Deras ålder, kroppstyper, rörelseomfång, fysiska förmågor, oförmågor och kost tvingade mig att vara kreativ och mer förståelse med dessa utmaningar. Detta gjorde mig till vad jag tror är en framgångsrik tränare / fitness coach. Framgång i form av ökad styrka, ökad smidighet, flexibilitet, vilket i sin tur minimerar träningsrelaterade skador.

Det var alltid en pusselbit som saknades, en stor bit, den viktigaste delen ... kosten. Som en personlig tränare med ingen bakgrund inom kost kunde jag inte ge mina klienter diet råd. Vad jag vet idag om kosten, skulle mina tidigare klienter ha visat bättre resultat.  Jag önskar att jag hade kost kunskap när jag började arbeta som personlig tränare eftersom jag själv kunde ha fyllt min kropp med mycket hälsosammare mat. 

Jag var en tränare som såg frisk ut. Men det var inte sant. Jag var mycket friskare än mina klienter och förmodligen lika friska som de flesta av mina kolleger, utom en, Rastafarian Vegan. Jag önskar att jag skulle ha lyssnat på dig! Jag tränade så hårt,  men det sätt som jag kände var det motsatta. Jag kände mig ohälsosam i många år, ända tills jag antog en vegansk livsstil. Jag hade den "vanliga" dieten och det gav mig, högt blodtryck, jag var förstoppad, ofta huvudvärk, näsblod, muskelspasmer, värk i leder, akne i ansiktet och på rygg. Hade också mjäll, dålig andedräkt, ringningar i öronen, dålig sömn, och mina tankar var inte alltid tydliga.

Efter antagandet av växtbaserad vegan livsstil försvann alla symptomen. Det är häpnadsväckande hur maten som våra kroppar är utformade att äta, gör att kroppen helt läker sig själv. Maten som vi äter, är tänkt att läka oss, inte förgöra oss. Efter att ha träffat min partner Rebecca, har min kunskap om rätt kost ökat kraftigt. Jag ser fram emot att lära mig mer. Är du med mig? Jag har fitness kunskapen och Rebecca kommer att hjälpa dig med att få rätt kost i din kropp. Korrekt bränslepåfyllning för din kropp och en aktiv livsstil är din framtid.


Calvin