Fördelarna med Neroli eterisk olja

Neroli- fördelar

-Akne, rynkor och bristningar, stress och ångest, högt blodtryck och kolesterol

Det verkar finnas ett oändligt antal val när man köper eteriska oljor, och för varje olja, det finns åtminstone ett dussin användningsområden. Detta är ett av skälen till att jag älskar eteriska oljor. De erbjuder många positiva fördelar för din hälsa och ditt hem. Dessutom kan många av de saker som finns i en vanlig förbandslåda lätt bytas ut mot naturliga produkter som eteriska oljor. Jag är inte ett stort fan av syntetiska piller och onaturliga produkter, jag har ett stort troende att vi kan läka nästan vad som helst med ett naturligt förhållningssätt och att naturen har gett oss verktyg för att göra detta.

Vad är Neroli?

Neroli är blomman från Apelsin trädet. Detta träd (citrus aurantium) faktiskt producerar 3 olika oljor. Du har bittra apelsinolja från apelsinskal, oljor från bladen som producerar petit spannmål eterisk olja och blommorna från detta träd producerar Neroli olja. Blommorna är handplockade eftersom de är mycket känsliga. De går sedan genom en ång process tills blommorna producerar Neroli olja. Denna olja kräver 1000 pounds (453 kg) av handplockade blommor för att producera ett pund (½ kg) Neroli eterisk olja. Dessutom producerar ett träd cirka 60 pounds av blommor, vilket gör den till en av de dyraste essentiella oljor ute på marknaden. (1, 2)

Doften från denna olja är helt fantastiskt, intensiv doft av citrus och blommor. Vi älskar denna olja!

Vad är Neroli bra för?

För länge sedan, under antiken användes Neroli olja främst för att bekämpa nervositet, plack och feber. Idag använder vi fortfarande oljan för olika krämpor och även hudproblem. Neroli olja besitter biologiskt aktiva material som har förmågan att reducera inflammation och oljan har även antimikrobiella och antioxidant befogenheter. (1,2,3)

Hud problem:

Neroli är en av mina favorit eteriska oljor på grund av sin höga hud läkande kraft. Som jag har nämnt i tidigare artiklar har jag haft hand om vuxen akne i flera år. Det är äntligen bättre, men det har lämnat min hud med några ärr. Neroli har varit bra för min hy då oljan hjälper till att regenerera nya hudceller. Oljorna är bra för akne ärr, rynkor och bristningar. Det är också användbart för bakteriella hudsjukdomar då oljan har en antimikrobiella förmåga. Blöt en bomullstuss med vatten och sedan lägga till några droppar Neroli olja. Badda på problemområden på huden. Eller blanda några droppar olja i din favorit hudkräm (giftfri) eller kokosolja (1,2)

Andra användningsområden (1, 2, 3, 4)

  • Applicera några droppar i en kompress för att minska spänningshuvudvärk .
  • Bra för PMS smärta, tillsätt några droppar i din badvattnet
  • Fantastisk ingrediens i din DIY deodorant för att eliminera dålig lukt
  • Kan användas som parfym
  • Spray som en luftfräschare, eller diffundera oljan i luften för att eliminera dålig lukt. Dödar dessutom bakterier och gifter i luften
  • Neroli kan vara bra för ditt humör eftersom det har en upplyftande effekt. Neroliolja kan användas för aromaterapi eller topiskt för att lindra spänning, ångest och stress. Använd några droppar i badet.
  • Använd Neroli olja under förlossningen för att lindra stress och rädsla. Gnid in Neroli olja med en transportör olja på nedre delen av ryggen, och sprida Neroli olja i luften.
  • Kan sänka blodtrycket genom att diffundera några droppar i luften eller sniffa direkt från flaskan. Även kan sänka dina kortisolnivåer enligt flera studier.
  • Neroli är bra att använda om du får ett sår. Neroli kan användas som tillfällig stelkramp innan du går till läkaren. Badda såret med transportör olja och några droppar Neroli. Detta kommer att bidra till att förhindra infektioner före ett läkarbesök.

När du köper Neroli olja se till att den inte är utspädd med annan olja. Den bör vara 100% ren Neroli olja. 

Neroli är inte känd för att vara giftig på något sätt. Men jag skulle inte föreslå att ta oljan internt utan en professionell rådgivning. Använd den inte outspätt i ögonen eller andra slemhinnor, och utom räckhåll för barn.

 

“Results may vary. Information and statements made are for education purposes and are not intended to replace the advice of your doctor. Global Healing Center does not dispense medical advice, prescribe, or diagnose illness. The views and nutritional advice expressed by Global Healing Center are not intended to be a substitute for conventional medical service. If you have a severe medical condition or health concern, see your physician”

 


References:

1.       https://draxe.com/neroli-essential-oil/

2.       http://articles.mercola.com/herbal-oils/neroli-oil.aspx

3.       http://www.herbs2000.com/aromatherapy/a_neroli.htm

4.    Kim IH, Kim C, Seong K, Hur MH, Lim HM, Lee MS. Essential oil inhalation on blood pressure and salivary cortisol levels in prehypertensive and hypertensive subjects. Evid Based Complement Alternat Med. Epub 2012 Nov 19.