Rå vegansk citron & hallon kaka

Rå vegansk citron & hallon kaka

Jag absolut älskar att göra raw veganska bakverkr. Det är så enkelt och du kan göra det på 10 minuter om du har en matberedare. Jag känner mig som en trollkarl när jag gör dessa bakverk!, hahaha.
Eftersom botten är gjord på nötter och dadlar, är hela kakan glutenfri. Och folk vet att jag inte använder några glutenprodukter i mitt kök!
Smaken är bäst. Jag valde att göra citron / hallon combo eftersom det har en riktigt fräsch smak och combon är bara perfekt. Men snälla, använd vilken combo ni vill! blåbär / citron skulle vara riktigt gott också!

För denna underbara kakan:

Botten:

2.5 dl nötter (din favorit)

2.5 dl dadlar

Nypa salt

1 msk vatten

 

Citron delen:

7 dl c cashews (blötläggda över natten)

3 msk lönn sirap

1 dl c smält kokos olja

0,5- 1 dl juice från färska citroner (smaka av)

Rivet skal från citronerna

Nypa salt

(spara 1.5 dl av detta för att sedan blanda detta med hallon delen)

 

Hallon delen:

5 dl hallon

1.5 dl av citron delen

 

1. Placera nötter och dadlar i en matberedare med havssalt och lite vatten och blanda till önskad konsistens. Testa blandningen genom skeda ut en liten mängd av blandningen och rulla den i dina händer. Om ingredienserna hålla ihop, är din botten perfekt. Tillsätt blandningen i en paj form, helst med avtagabara kanter, tryck fast och se till att kanterna är väl förpackade och att basen är relativt jämn i hela. Skölj matberedare väl för nästa skikt.

2. Varm kokosnötolja till vätska.

3. Placera alla ingredienserna av citron lagret  i matberedare och blanda tills smidig. Detta kan ta par några minuter.

4. Ta ca 2/3 av citron skiktet i pajskalet och jämna till med en spatel.

5. Tillsätt resten av hallon i matberedare för hallon skiktet. Blanda tills mycket smidig. Placera smeten sedan på citron skiktet.

6. Placera i frysen, Bäst över natten och sedan ta fram kakan  1-2 timmar innan man äter. Kan förvaras i kylskåp i 1 vecka.

7. Njut