Lever detox

Huskurer för att rena levern- Älska din lever!

I dagens samhälle, är vi i kontakt med mer gifter än vad vår lever kan hantera. Många av dessa gifter kommer från maten vi äter och dricker. Gifter från vår förorenad miljö, droger, vattenföroreningar , bekämpningsmedel, konserveringsmedel, receptbelagda läkemedel och fluor är skadliga för vår lever. Vi behöver ofta hjälpa dagens levern med olika metoder, såsom , hälsosam mat, örter eller lavemang. En alltför aktiv lever kan orsaka vissa sjukdomar och cancer. Dessutom kan du känna dig trög, trött och visa andra symptom som: akne, andra hudproblem, PMS, viktökning etc.

Levern fungerar med över 500 kroppsfunktioner . Några av dem är mycket väl kända funktioner:

  • Produktionen av galla, som hjälper till att föra bort avfall och bryta ner fett i tunntarmen under matsmältningen (du kan läsa mer om galla och lever rengöring i en av mina tidigare artiklar "kaffe lavemang")
  • Produktionen av vissa proteiner för blodplasma 
  • Produktionen av kolesterol 
  • Lagrar och frigör glukos som behövs
  • Levern lagrar också en del element som järn, vitamin A, B 12 och vitamin D
  • Omvandling av skadlig ammoniak till urea (urea är en av slutprodukterna av protein metabolism som utsöndras i urinen)
  • Rensa blod av droger och giftiga kemikalier
  • Levern bryter ner överskott insulin, östrogen och andra hormoner, och renar blodet från virus, bakterier, svampar och andra parasiter

Levern har en enorm förmåga att läka sig själv när den ges de rätta verktygen. Tyvärr är vi utsätts idag för mer gifter än någonsin tidigare. När negativa effekten är större än den positiva, blir leverfunktionen trög och mindre effektiv.
Det finns flera sätt att rengöra din lever dagligen eller så kan du göra en lever detox för några veckor. Men det är bättre att leva ett liv där levern får en daglig "detox" som din kropp kommer att tacka dig på så många sätt. Till exempel kommer din hud få en skimmer och du kommer att ha mer energi under hela dagen!
Var snäll mot din levern så att den kan fungera till 100%. Här är några tips som hjälper levern att fungera korrekt.

1. Ät ekologiskt:

Levern måste rensa blodet från alla kemikalier när du konsumerar icke ekologiska produkter. Det är en börda levern inte behöver ta itu med eftersom det är ett enkelt sätt för dig att tänka på vad du konsumerar. Ekologiska produkter är fria från syntetiska bekämpningsmedel, antibiotika, hormoner och andra kemikalier. Forskning har visat att ekologiskt odlade grödor har mindre tungmetaller och bekämpningsmedel och högre halt av antioxidanter och andra näringsämnen. Jag äter aldrig icke ekologiska produkter eftersom jag inte vill betala för kemikalier som kommer att skada min kropp. Det är slöseri med pengar.
Om du inte har råd att köpa ekologiska produkter, åtminstone köpa ekologiska sorter av de mest besprutade grödor som äpplen, selleri, bananer, apelsiner, gurka, kål, vindruvor, nektariner, persikor, paprika, spenat, grönkål, jordgubbar och blåbär.

2. Använd inte giftiga rengöringsprodukter:

Skrubbar du köket med starka bekämpningsmedel och använder luftrenare som drivs med el? eller doft ljus? Du kommer att andas in gifter dagligen om du gör det. Eller använder du duschgel, schampo, deodoranter och parfym från den lokala mataffären? Du kanske vill tänka om. Det tar mindre än en minut för din hud att absorbera alla gifter du utsätter din hud för Gifter levern måste ta itu med. Köpa ekologiska produkter som innehåller minimala ingredienser eller göra dina egna rengöringsprodukter .

3. Ät inte bearbetade livsmedel

Produkter med bearbetat socker, sötningsmedel, mjöl och spannmål, kakor, bröd och kex har en hög halt av "tomma" kolhydrater och låg på näringsämnen. De främjar också blodsockersvängningar som betonar levern. Håll dig borta från bearbetade livsmedel och ät mat som inte har en ingrediensförteckning, som frukt och grönsaker, livsmedel som vi är designade för att äta!

4. Ät inte livsmedel med höga allergener

Äta mat som kan skapa överkänslighet och allergier stör avgiftningsprocessen och orsakar levern att arbeta hårdare. De vanligaste allergenerna är gluten (finns i vete, råg och korn), mejeriprodukter och bearbetade sojaprodukter . Detta är en viktig del av din städning. Undvik allergiframkallande mat för att ge levern en paus!

5. Drick mer vattten

Vatten är mycket viktigt! Vi behöver extra mycket för kroppen att spola ut överskjutande gifter. Också håll dig borta från alkohol, kaffe, läsk och juice, som höjer blodsockret och minskar leverfunktion. Drick bara filtrerat vatten.

6. Ta örter och äta mer grönt

Ät mer av de bittra, gröna salladsbladen. Bitter blad som maskrosblad, endive och ruccola. Dessutom drick mer ört teer som maskros rot te och Pau'Darco te. Bitterheten av grönsakerna och te stimulerar galla, vilket är viktigt för att eliminera gifter och för att skydda levern från skador. Lider du av menssmärtor? Det är en signal kroppen visar att din lever jobbar alltför hårt. Jag rekommenderar 2-3 koppar om dagen av maskros rot te för 2 veckor, en vecka ledigt och sedan 2-3 koppar om dagen av te igen i 2 veckor. Då bör smärtan försvinna. Det fungerar alltid för mig och mina vänner! Maskros rot te är av mina favorit teer! Tistel (Silybum marianum) är en också en ört som jag rekommenderar starkt. Vi tar den örten dagligen. Denna ört har använts i över 2000 år som ett botemedel mot en rad olika sjukdomar, särskilt lever, njurar och gallblåsa problem. Flavonoid silymarin har visat i vetenskapliga studier för att skydda levern från gifter och har en antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper. Och det kan hjälpa levern reparera sig själv genom att odla celler. Absolut älskar det!

Ta hand om dig själv och jag är här om du har några frågor!

Kärlek
Rebecca