Fördelarna med Oregano eteriska oljor

Fördelarna med Oregano olja

Antibiotika, svampdödande, stärker immunförsvaret, akne

Det verkar finnas ett oändligt antal val när det gäller eteriska oljor, och för varje olja, finns det åtminstone ett dussin användnings områden. Detta är ett av skälen till att jag älskar eteriska oljor. De erbjuder ett antal positiva fördelar för din hälsa och ditt hem. Dessutom kan många av de saker som finns i en vanlig förbandslåda lätt bytas ut mot naturliga produkter som eteriska oljor. Jag är inte ett stort fan av syntetiska piller och onaturliga produkter, jag har ett stort troende att vi kan läka nästan vad som helst med ett naturligt förhållningssätt och att naturen har gett oss verktyg för att göra detta.

Så varför Oregano olja?

Oregano olja har antibakteriella, antivirala och svampdödande egenskaper. Jag tar några droppar oregano olja varje dag. Jag rekommenderar starkt att tillsätta oregano olja till dina hälsosamma vardagliga rutiner, på grund av den omfattande mängd olika användningsområden oljan har.
Oregano olja är hög i fenoler såsom Tymol och Carvacrol, som är naturliga växtkemiska föreningar med fördelaktiga antioxiderande effekter. Effekterna från dessa två fenoler är:

• Naturlig svampdädande med antiseptiska egenskaper
• Hjälper till att stärka immunförsvaret
• Fungerar som en sköld mot gifter
• Hjälper till att förhindra vävnadsskada och läkning
• Bra mot olika bakteriella infektioner, såsom Candida albicans, Staphylococcus, E. coli, campylobacter, Salmonella, Klebsiella, Aspergillus mögel, giardia, Pseudomonas , och listeria

Vilka andra användningsområden har Oregano olja?

Naturlig antibiotika

Oregano olja visar vara det bästa alternativet till antibiotika. Precis som antibiotika, har oregano samma egenskaper för att ändra tarmfloran, som bakterie ökning. Detta beror på att oregano innehåller fenol föreningen Carvacrol, som har en antimikrobiell aktivitet. Dessutom ökar oregano olja omsättningen (förnyelse) av slemhinnan i tarmen, vilket bidrar till att skapa en mer hälsosam population av tarmceller.

Acne

De naturliga antiseptiska och antibakteriella egenskaper oljan har, gör det praktiskt för punktbehandling för finnar. I den utspädda versionen har Oregano varit utmärkt för att stoppa en finne från att växa och att hålla huden finne fri. Oljan bör spädas med en annan olja som kokos- eller jojobaolja ( 1 droppe Oregano till 3 droppar annan olja) för att inte bränna huden! En droppe Oregano olja är tillräckligt för att förhindra en finne från att öka i storlek.

Bekämpar infektioner och skyddar mot skadliga organismer

Det finns en hel del bevis för att Oregano olja är kraftfull mot skadegörare som leder till infektioner. En orsak är fenol Carvacrol, som har visat sig hjälpa till att bryta igenom de yttre cellmembran som förebygger bakterier från att attackera ditt immunförsvar. Oregano olja har visat sig förhindra  sjukdomar som orsakas av patogener som, stafylokocker, E. coli, salmonella. Om du har tagit otaliga riskfyllda åtgärder som att inte dricka rent vatten eller ätit dåligt tillagat kött (bli vegan) finns det studier som visar att om man tar Oregano olja dagligen visar en fullständigt försvinnande av skadegörare i kroppen. Att tillsätta Oregano i maten är en bra idé! Jag tar det som ett kosttillskott, 2-6 droppar dagligen i vatten. Andra tar några droppar i kapsyler och sväljer, på det viset känner du ingen brännande känsla i munnen. Också, 1-2 droppar under tungan har visat sig bra.

Andra användningsområden:

• Fot eller nagelsvamp
• Naturlig antibiotika mot Urinvägsinfektioner (UTI) tillsätt 3-5 droppar i en tom kapsel. Ta det 3 ggr om dagen till besvären är borta. Det hjälpte mig!
• Mot norovirus, som orsakar gastroenterit enligt en studie från University of Arizona
• Mot insekts bett och utslag, inklusive Poison Ivy utslag. Jag tror att det är därför insekter inte äter mig, i stället de går efter min fästman! LOL!!!
• Hjälper till att läka munsår
• Bra mot lätt halsont och tandvärk- Tillsätt några droppar i ett glas vatten.
• Anti-plack effekt, perfekt som munvatten
• Bekämpar förkylningar. Lägg 3-6 droppar i en tom kapsel och ta 2-3 gånger dagligen före måltider för 5-10 dagar.
• Rengöring produkt för ditt hem. Kombinera fyra droppar oregano olja med 10 droppar citronolja och en kvarts kopp vit vinäger, och kombinera allt i en hink med vatten.

Hur hittar man en bra Oregano olja?

Var försiktig när du köper oregano olja eftersom vissa tillverkare säljer Oregano olja med andra tillsatta oljor och "falska" Oregano olja som, timjan, spanska oregano, som inte ger några positiva hälsoeffekter .
Leta efter en som är ekologisk, i flytande form, Oregano vulgare, ingen tillsatt olja och har åtminstone 80% carvacrol innehåll. Carvacrol är den viktigaste ingrediensen i oregano olja. 

Ta hand om er!
//Rebecca

 

 

References: 

1.      Alternatives to antibiotics in poultry production: responses, practical experience and recommendations PETER R. FERKET Department of Poultry Science, College of Agriculture and Life Sciences, North Carolina State University, Raleigh, North Carolina, USA

2.      http://www.huffingtonpost.com/2014/02/12/oregano-oil-compound-norovirus_n_4760386.html

3.      Antonia Nostro et al. Effects of oregano, carvacrol and thymol on Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis biofilms.  Journal of Medical Microbiology (2007), 56, 519–523

4.      http://articles.mercola.com/herbal-oils/oregano-oil.aspx

5.      Graça, M.1 ; Caçador H 1 ; Faleiro M. 1 ; Galego L.2 ; Almeida V.2,3; Costa M.4. Antibacterial and antioxidant activities of essential oils isolated from Origanum spp and Calamintha baetica. Faculdade de Engenharia e dos Recursos Naturais da Universidade do Algarve; Campus de Gambelas; 8005-139 Faro – Portugal

6.      Marina Soković 1,2, Jasmina Glamočlija 2, Petar D. Marin 3, Dejan Brkić 4 and Leo J. L. D. van Griensven. Antibacterial Effects of the Essential Oils of Commonly Consumed Medicinal Herbs Using an In Vitro Mode. Molecules 2010, 15(11), 7532-7546; doi:10.3390/molecules15117532.