Veganska lila pannkakor

Veganska och gluten fria lila pannkakor

Hittade lila majs mjöl i hälso affären så jag bestämde mig för att göra pannkakor. Så gott och så kul! Dessa är självklart veganska, gluten fria och kan göras fett fria. Blir ca 5-6 pannkakor om man gör dem tjocka som jag gjorde (Amerikansk style). Väldigt enkla att göra och de blir väldigt goda! NJUT!

1 1/4 dl lila majs mjöl

1/3 dl bovete mjöl

1 mogen mosad banan

1/3 dl nöt möjlk

1 tsk bakpulver

2 chia ägg ( 2 msk chia frön, 4 msk vatten)

1. Först, blötlägg chia fröna i vattnet, det ska bildas slime! ca 10-15 min

2. Blanda de torra ingrediensera och sedan tillsätt de våta. Även den mosade bananen.

3. Hetta upp stekpannan med kokos olja, forma små tjocka pannkakor. Vill du ha fettfria pannkakor går det lika bra att baka dem i ugnen. Ca 30 min, 175 C. 

4. Njut med din favorit topping.

NJUT!