Råa lakrits bollar

Råa lakrits bollar

Jag älskar lakrits! Jag köpte lakrits rots pulver för några dagar sedan och jag tänkte att det skulle vara underbart gott att göra energi bollar med smak av lakrits. Det var super enkelt! Jag önskar att jag hade anis frö olja hemma, men tyvärr. Nästa gång lär jag tillägga det i receptet. Men har du det hemma, så föreslår jag att tillsätta några droppar, tror att det skulle smaka himmelskt!   

Ingredienser:

1 dl blötlagda cashew (blötlägg över natten för bättre matsmältning)

1 dl blötlagda mandlar

2 msk melass

En liten nypa havs salt

2-3 tsk av lakrits pulver (beror på hur mycket du älskar lakrits)

En liten nypa av äkta vanilj stång

10 dadlar

Valfritt:  Några droppar av anis frö olja

 

Blanda allting i din matberedare eller mixer. Forma till bollar eller bars. NJUT!